pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

A Napos part változatos strandjaival, kis öbleivel, andalúz falvaival és a Sierra Nevada hegyeivel egész évben páratlan és felejthetetlen nyaralást ígér az idelátogatóknak. Számtalan történelmi és kulturális fellegvára, mint Granada, Sevilla, Cordoba vagy Gibraltár az Európa és Észak-Afrika találkozásának és évszázados együttélésének káprázatos élõ múzeuma. Spanyolország déli partja, a napos Andalúzia egyike a legkedveltebb üdülőhelyknek. A pompázatos természeti környezet, a kilométer hosszú homokos strandok, a mór stílusban élpült házak, a fehér falvak mindenkit elkápráztatnak. Mivel Afrika partjai nagyon közel vannak, a kultúrában, az építészetben megnyilvánulnak az arab kultúra ismertetőjegyei. Természetesen a spanyol mentalitást is megismerhetjük illetve betekintést nyerhetünk a történelembe, ha a strandolás mellett kirándulunk a környék híres városaiba.

Estepona-nál kezdődik a Costa del Sol és a Cabo de Gata-ig terjed. Ellentétben a Costa brava helyenkénti vadságával itt nincsenek átlátszó vizű mély öblök, tengerből kiemelkedő sziklaszirtek, s az erdő Marbella kivételével, itt nem terjed a partig, viszont az ennek közelében húzódó Serrania de Ronda nyúlványai helyenként benyúlnak a tengerbe, változatossá téve a széles, homokos partszakasz vég nélküli sávját. A Costa del Sol-t a legkedvezőbb éghajlatú vidéknek tartják egész Európában. Itt ritka az eső, s télen is ritka az olyan nap, amikor felöltőt kell felvenni. A Costa del Sol-nak az a híre, hogy itt egész évben lehet fürödni a tengerben. A Costa del Sol enyhe éghajlata, dús szubtrópusi vegetációja annak köszönhető, hogy a partmenti hegyek megvédik a partot az északi hideg légáramlatoktól, s csupán a meleg, Afrika felől fújó Terra ér akadálytalanul a tengerpartra.

Torremolinos: 
Costa del Sol legrégebbi és leghíresebb nyaralóparadicsománál kezdõdik az igazi tengerparti élet. A tengerparton toronyszállók és apartmantömbök magasodnak, és se szeri, se száma a biliárdkluboknak, görkorcsolyás diszkóknak, bisztróknak és kiskocsmáknak. A közelben található a hullámmedencéirõl és vízicsúszdáiról híres Aquapark. Már a neolitikumban lakott terület volt, majd az ibériaiak, a föníciaiak, a karthágóiak, a görögök, a rómaiak és végül az arabok hódították meg.
Benalmadena:  festõi fekvésû, fehér házairól híres tengerparti település elsõ lakói a föníciaiak voltak. A római, majd az arab uralom után 1485-ben került a katolikus spanyol uralkodóház birtokába. Ez a kisebb nyaralóhely is számtalan szórakozási lehetõséggel büszkélkedhet, többek között itt található a híres vidámpark, a Tivoli World és az éjszakai élet egyik központja, a játékkaszinó.
Fuengirola: A Malagától 22 km-re található település egyre terjeszkedik, s ma már magába foglal két, keleti szélén elterülõ partmenti helységet is: Carvajalt és Los Boliches-t. Érdemes ellátogatni a központ közelében, a Camino de Santiagón található miniállatkertbe, a Zoo Municipalba, melyet egy helyi állatbarát alapított néhány évvel ezelõtt és manapság a városatyák tartanak fenn. Többek között oroszlánok, emuk, gibbonok és zebrák találhatók falai között. A tömegturizmus hozzátartozik a mindennapokhoz; a Paseo Maritimot már a toronyszállók és apartmantömbök második nemzedéke szegélyezi. Valamennyinek fölébe tornyosodik azonban az üdülõhely nyugati peremén álló, a X. században épült erõd, a Castillo de Sohail. Itt még dacol az idõvel a falusi élet néhány maradványa: a kereskedelmi halászflotta és a kedd délelõttönként megtartott piac.

Marbella:
Costa del Sol legnagystílűbb üdülõhelye a pénz és a születés arisztokratáit fogadja, királyi családok tagjait, államfõket, hírességeket. Ennek megfelelõen az árak itt magasabbak, mint bármely más tengerparti városban, de a látogató meg is kapja pénze ellenértékét: a szállás, a kiszolgálás, a konyha a legmagasabb igényeket is kielégíti, páratlanul gazdagok a sportolási és szórakozási lehetõségek, és az üzletek a legelegánsabbak közé tartoznak egész Spanyolországban. Tengerpartja 28 km hosszú, a rajta végigfutó sétány, mely teli van kávéházakkal és éttermekkel, érinti a két városi strandot, El Fuertét és Fontenillát, majd a marinát, ahol egyszerre akár több száz luxushajó is horgonyozhat. A fõúttól északra található az üdülõhelyi élet másik központja, az óváros. Itt, a lombos Plaza de Los Naranjoson órákig szürcsölhetik kávéjukat a városháza nemes XVI. századi homlokzatát csodálva. A környezõ szűk, kanyargós utcácskák labirintusában mindenféle apró boltok bújnak meg.

Puerto Banús Az 1970-s években épített üdülõhely kikötõjében, ahol vagy ezer jacht horgonyoz a világ öt kontinensérõl, kávéházak, eszpresszók, csillogó, villogó éttermek, lokálok és a legválasztékosabb üzletek vonzzák a társasági elitet.
 Akciók, kedvezmények, last minute Costa del Sol-on

találat
FőoldalEurópaSpanyolországCosta Del Sol

Koronavírus információ:
Nyitás:
2020.06.21-én Spanyolország megnyitja határait az Európai Unió tagállamaiból érkezők számára. A szállások 06.18-tól folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett koronavírus tesztre, illetve kötelező karantén nélkül lehetséges a beutazás.
Visszatérés Magyarországra: 2020.08.07-től hatályos rendelet értelmében Spanyolország „sárga” kategóriába került, így a Spanyolországból hazatérő magyar állampolgároknak 14 napos házi karanténba kell vonulniuk, mely 1 negatív koronavírus teszttel kiváltható. Ez alól kivételt az jelent, ha a hazatérést megelőző 5 napban, legalább 48 óra időeltéréssel elvégzett két negatív koronavírustesztet tud hitelt érdemlően felmutatni Magyarországra való belépéskor.

 

Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Messze délen, az olasz csizma sarkában találjuk a Dél Firenzéjeként is emlegetett Lecce városát. Ahogy Firenze fő építészeti stílusa a ragyogó reneszánsz, úgy uralja Lecce utcát, palotáinak, templomainak lenyűgöző homlokzatát az érett, birodalmi barokk.

A katolikus egyház ereje teljében, a kultúra és az építészet gazdag mecénásaként Lecce virágkorában a barokk alapelvei szerint szervezte meg a várost - a terek, az utcahálózat mind ezt a rendezőelvet visszhangozzák. Ma Lecce...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!