4 napos városlátogatás **** Alicante egyénileg

4 napos egyéni városnézés 4* Alicante

4 napos városnézés **** Alicante: Spanyolország szerelmesei számára nagyszerű választás ez a Costa Blancán elhelyezkedő gazdag kikötőváros, mely lenyűgöző tengerparti sétányán sorakozó számos étteremmel, hangulatos kávézóval várja az ide ellátogató helyi gasztronómiára és építészeti csodákra éhes utazókat. Kiváló földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a tengeri kereskedelem meghatározó csomópontja volt már az ókori görög idők óta, a mór hódoltság pedig az építészetére fejtett ki erőteljes hatásokat. Alicante tökéletes helyszíne lehet egy élménydús, aktívan eltöltött néhány napos kiruccanásnak.

-18%

kedvezmény egyes
időpontokban!

FőoldalEurópaSpanyolországCosta Blanca4 napos városlátogatás **** Alicante egyénileg

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárataira Budapest-Alicante-Budapest útvonalon, személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (max 15 kg, 56x45x25 cm).Szállást a választott turnusra a megadott ellátással, A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (változhat!), repülőjegy felárat (indulásonként eltérő lehet, a weboldalunkon az árkalkulációs táblában tüntetjük fel az aktuális felárat), útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert, fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj).

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 2 fő

1.nap - Budapest, Alicante
Elutazás menetrend függvényében Budapestről Alicantéba. Utazás a szállodába egyénileg, a szobák elfoglalása. Szabadprogram.

2.nap - Alicante
Reggeli után szabadprogram.

3.nap - Alicante
Reggeli után szabadprogram.

4.nap - Alicante, Budapest
Reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében utazás egyénileg a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Gourmet túra Alicante városában
Ezen a gasztro élvezetekre épülő belvárosi sétán lehetőség nyílik arra, hogy egy a városban élő vezető segítségével helyi specialitásokkal ismerkedjenek meg a látogatók. A túra főként a történelmi belváros utcáin kalandozik, a vendéglátóhelyek tulajdonosai is szívesen vesznek részt a kóstolásokon.
A séta során 8 helyszínt látogatnak meg és különféle helyi specialitás kóstolására lesz lehetőség, többek között a következő állomásokon:

Horchatería:
Az első állomás alkalmával egy valódi kuriózumot kóstolhatnak Alicantéból: a horchata egy speciális mandulából készült hűsítő ital, a hőségben a helyiek egyik kedvenc frissítője.

Pékáru különlegességek:
Az úgynevezett Coca de Mollitas és Coca amb Tonyina két helyi sütemény, ami semmilyen magyar ételhez nem hasonlítható, így egészen biztos, hogy valami újdonsággal találkozhatnak. Édes és tonhalas formában készül a leggyakrabban.

Borkóstoló:
Ha spanyol hon, akkor elmaradhatatlan a borok ízlelése – ez Alicantéban sem történhet másként; természetesen helyi érdekeltségű borászok nedűjét áll módjukban megkóstolni a kedves vendégeknek.

Gourmet Olíva üzlet:
A spanyolok étkezési szokásainak alapvető összetevője a folyékony aranyként is emlegetett olíva olaj. A legkiválóbb minőségű olajak megismerésére lesz lehetőség ezen a túrán.

Só:
Megismerkedés a kiváló minőségű tengeri só eredetével, elkészülésének hagyományaival.

Kézi készítésű nugát:
Alicante egész évben karácsonyt ünnepel, ragadja meg Ön is a lehetőséget, hogy többet tudjon meg erről az ünnepi édességről. Kizárólag gourmand-ok számára!

Húsok:
A piacon különféle kiváló minőségű húsokkal találkozhatnak, széles választékban. Természetesen vásárlásra is lehetőség adódik.

Gyümölcs válogatás:
Zárásként pedig jöhetnek a gyümölcsök: füge, szőlő, narancs és sok más mediterrán finomság egyenesen a kertekből, frissen, illatosan.

Szervezés ideje: minden pénteken és szombaton reggel 11 órától, a túra a központi piacnál fejeződik be.
A program hossza: 2 óra
Részvételi díj: 8 700 Ft/fő

Benidorm Túrista Busz
A Benidrom turista busznál nem igazán létezik megfelelőbb választás arra, hogy ezt a nyüzsgő települést felfedezhessük Alicante-ból elindulva, hiszen így elkerülhető az autóbérléssel és parkolással járó mindennemű kellemetlenség. Modern audio készülékekkel ellátott korszerű buszokkal látogathatnak el Bendiromba, melyről bármikor le és felszállhatnak kedvük szerint a kijelölt megállókban az egyébként egy órás út során. Minden utasnak saját fülhallgató készüléket biztosítanak.
Találkozó: Az első megálló a Hotel Calypso-val szemben a Derramador úton található.
Első busz indulása: reggel 10-kor
Utolsó felszállási lehetőség: télen este 7- ig, nyári időszakban este 10- ig
Nyelvek:  8 különböző nyelven
Részvételi díj: 2 400 Ft/fő

Aquanatura élmény park
Alicante-tól nagyjából 1 órás buszútra helyezkedik el Benidorm város, melynek közelében egy 40 000 négyzetméteren elterülő vízi park várja a pancsolni, csúszdázni, napozni vágyó vendégeket.
Számos étteremmel, snack bárral, medencékkel, több, mint 1000 méternyi csúszdával és különböző szórakozási lehetőséggel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Egész napos felnőtt belépőjegy: 8 700 Ft/fő
Egész napos gyermek (0-12) belépőjegy: 6 700 Ft/fő

Terra Natura Állatpark
Közvetlenül az Aquanatura park mellett terül el az újonnan megépített állatkert, melyet négy különböző zónára osztottak fel megálmodói: a Pangea területen a világ minden pontjáról gyűjtöttek össze számos olyan élőlényt, amely mérgével kárt tud tenni környezetében. A bátor érdeklődők láthatnak itt kígyókat, pókokat, hüllőket. Az America zónában nagyvadak, flamingók, armadillok és egzotikus növények látogathatóak, míg az Asia részlegen az ott egyébként őshonos állatok kaptak otthont. Természetesen Europa rész is található a parkban, itt talán számunkra jobban ismert állatok várják a látogatókat.
Egész napos felnőtt belépőjegy: 8 700 Ft/fő
Egész napos gyermek (0-12) belépőjegy: 6 700 Ft/fő

Az Aqua és Terra park kombinált jeggyel is látogatható.
Felnőtt kombinált belépőjegy: 11 900 Ft/fő
Gyermek kombinált (0-12) belépőjegy:  9200 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő közvetlen repülőjárataira Budapest-Alicante-Budapest útvonalon, személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyászt (max 15 kg, 56x45x25 cm).Szállást a választott turnusra a megadott ellátással, A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (változhat!), repülőjegy felárat (indulásonként eltérő lehet, a weboldalunkon az árkalkulációs táblában tüntetjük fel az aktuális felárat), útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert, fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

helyi idegenforgalmi adó (kb. 2,5 EUR/fő/nap)
programban nem szereplő étkezések illetve a belépők költségei

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 2,5 EUR/fő/nap
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Kiutazás Budapest - Alicante- Budapest útvonalon a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával történik, amely fedélzeti ellátást nem tartalmaz.

TERVEZETT MENETREND:

W6 2387 Budapest – Alicante 16:40-19:55
W6 2388 Alicante – Budapest 20:35-23:55

Szállás: 

A részvételi díj 3 éjszakát tartalmaz 4 csillagos szálloda kétágyas szobáiban.

Várható szálloda: Hotel Eurosars Lucentum **** Alicante
http://www.eurostarshotels.com/eurostars-lucentum/fotos.html

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Diplomáciai képviseletek: A szigeteken nincsen magyarországi külképviselet.

Madridi Magyar Nagykövetség:     c./Angel de Diego Roldan, 21., Madrid, Tel.: +34 91 413 7011, Fax: +34 91 413 4138, Ügyelet: +34 619 22 19 29

Barcelonai Magyar Főkonzulátus:     Avda Diagonal 477, Planta 19.B., Barcelona, Tel.: +34 93 405 1950, Ügyelet: +34 629 745 593

Beutazás: Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre! Spanyolország az EU belpiacához tartozik, az EU tagországokból utazóknak nem kell a határon vámot fizetniük.

Devizaszabályok: Spanyolországban a fizetőeszköz az Euro. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euro kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.

Hitelkártya: A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

Hivatalos nyelv: A spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelvet szintén értik és beszélik.

Vallás: Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, ezért templomok látogatásakor az erkölcsi szokások miatt tiltott a fedetlen váll, és láb.

Hálózati feszültség: 230 V európai normának megfelelően.

Egészség: Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk: egy-egy gyógyszer láz, megfázás, emésztési- vagy keringési rendellenességek ellen, rovarcsípés elleni szer, kötszerek, valamint magas fényvédő faktorú napkrém. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon: Magyarország hívószáma: 00 36, Spanyolország hívószáma 00 34. A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő: A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak. Az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. A mediterrán országok szokásainak megfelelően Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. Az így kiesett időtartamot pótolva akár késő estig is nyitva tartanak, mely zavarhatja a pihenést. Kérjük legyenek türelemmel.

Ruházat: Spanyolországban a különböző évszakok teljesen érezhetőek, nyáron esőtlen, száraz időszak a jellemző, tavasszal csapadékosabb, ezért ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sportos viselet nem illendő.

Borravaló: Számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Mértéke általánosan 10%.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!