5 napos városnézés *** Malaga egyénileg

5 napos egyéni városlátogatás 3* Malaga

5 napos városnézés *** Malaga: Costa del Sol az egyik legtöbbet napfényben fürdő partvidék, Spanyolország, közelebbről Andalúzia tartomány híres turistacélpontja. A légi úton érkezők többsége Malaga repülőterén ér földet. Malaga nagyon kellemes város - történelmi belvárosa, hangulatos tengerpartja, és a város felett emelkedő Gibralfaro erődből elénk táruló kilátás miatt megéri maradni néhány napot. Itt született Picasso, itt találjuk Európa harmadik legnagyobb katedrálisát - de ezeken kívül is számtalan kiváló éttermet, izgalmas látnivalót és kalandot tartogat számunkra Malaga városa.

FőoldalEurópaSpanyolországCosta Del SolMalaga5 napos városnézés *** Malaga egyénileg

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet a Ryanair vagy a Wizzair légitársaság Budapest - Malaga, Malaga - Budapest útvonalon közlekedő menetrend szerinti közvetlen járataira. Személyenként 1 db nagy méretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg, Wizzair: 56x45x25cm max.15 kg) kézi poggyászt tartalmaz a részvételi díj, minden feladott poggyász térítés ellenében! Fedélzeti ellátás térítés ellenében!. Szállást a választott turnusra a megadott ellátással, A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (változhat!), közlekedő útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert (repülőtér - szálloda - repülőtér útvonalon foglalható), fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj), egyéb étkezéseket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 2 fő

1.nap - Budapest, Malaga
Elutazás menetrend függvényében Budapestről Malagába. Utazás a szállodába egyénileg, a szobák elfoglalása. Szabadprogram.

2.nap - Malaga
Reggeli után szabadprogram.

3.nap - Malaga
Reggeli után szabadprogram.

4.nap - Malaga
Reggeli után szabadprogram.

5.nap - Malaga, Budapest
Reggeli után szabadprogram, majd a menetrend függvényében utazás egyénileg a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

MALAGA

Buszos városlátogatás
Árak:

24 órás
felnőtt: 9 900.-/fő
gyerek( 11éves korig) : 5 400.-/fő

48 órás
felnőtt: 13 900.-/fő
gyerek( 11éves korig) : 8 900.-/fő

Nézzen körül Malagában emeletes busszal, hogy átfogó képet kapjon a városról a lehető legkönnyebb módon. Nem csupán a város legnagyobb nevezetességeit láthatja így könnyűszerrel, de a legjobb múzeumokhoz is célirányosan eljuthat.  A kikötőből induló hajókirándulásra is befizethet, vagy idegenvezetővel a történelmi központot fedezheti fel.

Akárhogyan is dönt, a legjobb választás lehet arra, hogy visszautasíthatatlan áron fedezze fel a nevezetességeket.

Bármely – az útvonalban szereplő buszmegállóban felszállhatnak a járatokra, melyeken az audio idegenvezetés több nyelven is elérhető.  Az egyes vonalon közlekedő buszok elhaladnak a Busz pályaudvar, a Kortárs Múzeum, a kikötő, Malaga park, Bikaviadal aréna, Malaga strandja, Világítótorony és számos más látványosság előtt, míg a kettes vonal tovább halad a Botanikus Kert és Gépjármű múzeumig.

Felszállási lehetőségek: bármely az útvonalban szereplő buszmegállóban
Indulás: reggel 10 órakor. Nyári időszakban 30 percenként, téli időszakban 60 percenként indulnak járatok.
Zárás: este 18:00-kor. 
Elérhető nyelvek: Spanyol, angol, francia, német, holland, olasz, portugál, orosz.

Tapas túra Malagában

ÁR: felnőtt: 22 900.-

A zsúfolt túrista útvonalak elkerülésével valódi autentikus malagai közegben ismerkedhet meg ezzel a megunhatatlan helyi különlegeséggel, melyet az itt lakók napi szinten fogyasztanak éjszakába nyúló találkozóik, beszélgetéseik során.
Igazi ínyencnek tartja magát, vagy egészen egyszerűen csak imád jókat enni és habzsolni az élvezeteket? Ha a válasza egy határozott igen, akkor semmiképpen nem érdemes kihagynia ezt a fél napos programot, melyen a város eldugott részein található helyszíneket fedezik fel. A szakácsok és bolt tulajdonosok a legkiválóbb kulináris különlegességeket sorakoztatják fel a vendégek előtt, melyek között lesz olívabogyó, a legfinomabb tapas-ok, tradícionális borok, és házi készítésű kenhető krémek széles választékban – utóbbit friss ropogós kenyérrel fogyasztva.
A program során egy igazi étel imádó túravezető kíséri Önöket, aki ismeri a különleges és látni érdemes helyeket, többek között a híres neves Atarazanas piacot, ami a régmúltban áruházként, katonai kórházként és szállásként is működött. A piacon az illatok, színek és ízek kavalkádja fogadja vásárlóit, ahol szinte kötelező jelleggel kell bevásárolniuk a kivételes minőségű termékekből.
A program második felében további helyszínekre látogatnak majd el, többek között egy múlt század beli fűszerboltba, amit mára már antikvitássá alakítottak át, illetve számos hagyományőrző boltot keresnek majd fel. A séta során az egyik helyszínen frissen szeletelt sonkával kínálják majd a vendégeket.
Malaga kulináris szempontból az utóbbi években egy ugrásszerű fejlődésen megy keresztül, melyet saját szemükkel is megtapasztalhatnak majd egy egy vállalkozó szellemű chéf konyhájában járva, akiknek minden törekvése arra irányul, hogy a hagyományos ételeket megreformálják.
A séta során hét különféle helyszínen nyílik alkalmuk kóstolásra, továbbá négy féle italt is fogyaszthatnak majd (fehér és vörös bort, sort és üdítő italokat), illetve vizet, kávét is tartalmaz a csomag és egy kis meglepetéssel is készülnek a szervezők.

Talákozó: a Larios és Sancha de Lara utca kereszteződésénél.

A program kezdete: hétfőtől szombatig reggel 11 órakor

A program vége: nagyjából délután 14:30-ra.

Elérhető nyelvek: angol, spanyol és német

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet a Ryanair vagy a Wizzair légitársaság Budapest - Malaga, Malaga - Budapest útvonalon közlekedő menetrend szerinti közvetlen járataira. Személyenként 1 db nagy méretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg, Wizzair: 56x45x25cm max.15 kg) kézi poggyászt tartalmaz a részvételi díj, minden feladott poggyász térítés ellenében! Fedélzeti ellátás térítés ellenében!. Szállást a választott turnusra a megadott ellátással, A részvételi díj a repülőgépek telítettségének függvényében a végleges foglalásig változhat. A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (változhat!), közlekedő útlemondási biztosítást (1,4 %), BBP biztosítást, transzfert (repülőtér - szálloda - repülőtér útvonalon foglalható), fakultatív programokat, üdülőhelyi díjat (kb. 2,5 EUR/fő/éj), egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
útlemondási biztosítás
idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

helyi idegenforgalmi adó (kb. 2,5 EUR/fő/nap)
programban nem szereplő étkezések illetve a belépők költségei

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 2,5 EUR/fő/nap
Várható költőpénz szükséglet: 
150-200 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest - Malaga - Budapest útvonalon a Ryanair vagy a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járataival. Személyenként 1 db nagy méretű (Ryanair: 55x40x20cm max. 10 kg, Wizzair: 56x45x25cm max.15 kg) kézi poggyászt tartalmaz a részvételi díj, minden feladott poggyász térítés ellenében! Fedélzeti ellátás térítés ellenében! A repülőjegyek foglalása speciális foglalási feltételekhez kötött. A repülőjegy kiállítás után nem módosítható és nem mondható le.

Szállás: 

A részvételi díj 4 éjszakát tartalmaz 3 csillagos szálloda kétágyas szobáiban.

Várható szálloda: Hotel Don Paco *** Malaga
http://www.hotel-donpaco.com/

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Diplomáciai képviseletek: A szigeteken nincsen magyarországi külképviselet.

Madridi Magyar Nagykövetség:     c./Angel de Diego Roldan, 21., Madrid, Tel.: +34 91 413 7011, Fax: +34 91 413 4138, Ügyelet: +34 619 22 19 29

Barcelonai Magyar Főkonzulátus:     Avda Diagonal 477, Planta 19.B., Barcelona, Tel.: +34 93 405 1950, Ügyelet: +34 629 745 593

Beutazás: Az Európai Unióhoz való csatlakozás napjától a magyar állampolgárok számára az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére történő beutazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium javasolja az érvényes útlevél használatát! Kiskorúak továbbra is csak önálló érvényes útlevél birtokában utazhatnak külföldre! Spanyolország az EU belpiacához tartozik, az EU tagországokból utazóknak nem kell a határon vámot fizetniük.

Devizaszabályok: Spanyolországban a fizetőeszköz az Euro. A jelenleg érvényben lévő devizaszabályok szerint korlátlan összegben vihető ki, azonban az egymillió forint értéket elérő vagy azt meghaladó Euro kivitelét a vámhatóság felé jelezni kell.

Hitelkártya: A legtöbb hitelkártyát elfogadják az üdülőhelyeken, azonban ésszerűbb itthon valutát váltani az árfolyamveszteség elkerülése érdekében.

Hivatalos nyelv: A spanyol, az üdülőhelyeken angol és német nyelvet szintén értik és beszélik.

Vallás: Spanyolországban a katolikus vallás terjedt el, ezért templomok látogatásakor az erkölcsi szokások miatt tiltott a fedetlen váll, és láb.

Hálózati feszültség: 230 V európai normának megfelelően.

Egészség: Kötelező védőoltás nincs. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette palackozott italok fogyasztása javasolt. Betegségek tüneti kezelésére való felkészülés érdekében úti házi patika összeállítását javasoljuk: egy-egy gyógyszer láz, megfázás, emésztési- vagy keringési rendellenességek ellen, rovarcsípés elleni szer, kötszerek, valamint magas fényvédő faktorú napkrém. Érdemes betegségbiztosítást kötni, mivel az orvosi ellátás drága az üdülőhelyeken.

Időeltolódás: Magyarországhoz viszonyítva nincs időeltolódás.

Telefon: Magyarország hívószáma: 00 36, Spanyolország hívószáma 00 34. A mobilhálózatok terjeszkedése és fejlődése folytán az országok lefedettsége kielégítő, a telefonálás akadálymentes. A szállodák recepcióin térítés ellenében telefon és fax lehetőség egyaránt a vendégek rendelkezésére áll.

Nyitva tartási idő: A munkahét a hazai gyakorlattal megegyezően hétfőtől péntekig tart, ezért szombaton és vasárnap a bankok, hivatalok, posták zárva tartanak. Az üdülőhelyeken az üzletek, vendéglátó- és szórakozóegységek folyamatosan üzemelnek. A mediterrán országok szokásainak megfelelően Spanyolországban is tartanak sziesztát, naponta 13.00 és 17.00 óra között az üzletek zárva tartanak. Az így kiesett időtartamot pótolva akár késő estig is nyitva tartanak, mely zavarhatja a pihenést. Kérjük legyenek türelemmel.

Ruházat: Spanyolországban a különböző évszakok teljesen érezhetőek, nyáron esőtlen, száraz időszak a jellemző, tavasszal csapadékosabb, ezért ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. A szállodák éttermeiben a rövid, sportos viselet nem illendő.

Borravaló: Számla kiegyenlítésekor, az összeget a fizető tányérra kell helyezni, megvárni a visszajárót, ezután lehet borravalót hagyni. Mértéke általánosan 10%.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!