Szicília - A nap szigete - repülővel (Taormina, Palermo, Siracusa)

8 napos körutazás Szicíliába

Végre könnyedén elérhető ez a távoli kis sziget, mely annyi szépséget rejt, hogy vonzza a kíváncsi utazót! Repülős programunkon 8 napig élvezheti Szicília minden adományát: napsütés, vakító kék ég és tenger szinte eggyé olvad a szemünk előtt! Fantasztikus látványosságok, mint az Etna, Palermo, Taormina, Cefalu feltárulnak nekünk, és olyan unikumokat is megismerünk, mint a templomok völgye, Agrigentó kikötője, vagy az Egadi-szigetek lagúnái! Várja Önt Szicília!

FőoldalEurópaOlaszországSzicíliaTaorminaSzicília - A nap szigete - repülővel

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal, helyszínen autóbusszal és hajóval. Szállást 3*-os szálloda 2 fős szobáiban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a helyszíni költségeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (BBP)

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

1. nap: Budapest–Catania (repülővel) 
Elutazás Budapest- Liszt Ferenc Repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, transzfer a szállodába ahol 2 éjszakát töltünk.

2. nap: Etna – Siracusa – Noto (320 km)
Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig. Talpunk alatt érezzük a meleg vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Kora délután továbbutazunk Siracusába. Városnézés az Ortigia félszigeten fekvő óvárosban, majd a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel (görög színház, „Dionysus füle”). Napunk utolsó állomása a földrengésben elpusztult majd újjáépített középkori Noto Antica városa. A városban templomok, paloták, terek és lépcsők kaptak helyet. Utcáit paloták lenyűgöző homlokzata kíséri, zöldellő parkok és terek követik egymást. A város központjában áll az egyházi és világi hatalmat jelképező  dóm. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Enna – Piazza Armerina – Agrigento és a Templomok völgye – Sciacca (250 km)
Megreggelizünk, majd a sziget belsejébe tartunk. Útközben megállunk a hegytetőre épült Enna kisvárosában, melyet már a görögök is "Szicília köldökének" neveztek és valószínűsíthető, hogy a sziget egyik legrégebbi települése. Megtekintjük a városka  Dómját valamint elsétálunk a Catello di Lombardia épen maradt várfalaihoz, ahonnan gyönyörű kilátás Szicília lejtőire. Piazza Armerinába utazunk, ahol a világhírű, csodálatos római mozaik együttest megőrző császári villát keressük fel. Agrigentóban a városka kikötőjének köszönhetően anno élénk volt a kereskedelem. A Templomok Völgyében a világ legépebben megmaradt dór temploma, a Concordia mellett, további hat templom maradványai láthatók. Végigsétálunk az ókori templomok maradványai között, elképzeljük az egykoron volt épületek történelmét. Útban ma esti szállásunk felé látogatást teszünk Sciacca-ban, ahol érdekes kőszobrok között sétálunk. Szálláshelyünkre érkezünk.

4. nap: Mazara del Vallo – Segesta – Erice – Trapani (85 km)
Reggelit követően folytatjuk utunkat és Mazara del Valloba érkezünk,mely a szicíliai arab hódítás kiemelt települése, ezen települést foglalták el elsőként és hagyták el utoljára. Az arab-normann építészeti stílusú Szent Egyed templomban található a Táncoló szatír múzeuma, az egykori normann vár maradványa, valamint a San Nicolo Regale templom. Segesta szentélyekkel tarkított vidékén az ásatási területen sétálunk. A régi templom maradványaitól nem messze található a hellén-római színház. Egykoron Szicília egyik legtehetősebb kereskedővárosába, Trapaniba érkezünk, ahol jelentős építészeti műemlékekkel találkozhatunk, úgy mint a Santuario dell’Annunziata, Museo Regionale Pepoli. Felvonóval (felvonójegy!) a város felett magasodó középkori Erice-ben kóstolhatunk a helyi specialitásokból: likőrök, pesto, mandulabor. A város legszebb műemléke a katedrális, melyet  Aragóniai Frigyes idejében építettek, és lélegzetelállítóan gyönyörű a neogótikus belső terével kápráztat el bennünket. A Castello di Venere-be (Vénusz Vár) igyekszünk, ahol látványos régészeti gyűjtemény és érdekes éremkollekciót tekintünk meg. Szállásunk a következő 2 éjszakán át Trapaniban vagy környékén lesz.

5. nap: Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás az Egadi szigetekre hajóval
Reggelit követően kedvére pihenhet a tengerparton vagy egyénileg élvezheti a város hangulatát, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás Favignana szigetére, mely az Egadi szigetek legnagyobbika! Szicília nyugati partjától mindössze 7 kilométerre fekvő és strandjairól híres szigeten az érdekes, egykor tonhal feldolgozó üzemet látogatjuk meg, melyben napjainkban múzeum működik. Szabadidő a szigeten, fürdési lehetőség. Tipikus dél-olasz ebédünket a hajón fogyasztjuk el majd egy káprázatos kék-lagúnában hódolhatunk a fürdőzés örömeinek. Levanzo szigetén kiszállva sétálunk a csöppnyi település hangulatos kis utcáin, fürdési lehetőség. A délutáni órákban érkezünk vissza Trapaniba és a szálláshelyünkre.

6. nap: Monreale–Palermo–Cefalu–Tindari–Milazzo (290 km)
Kipihenve magunkat korán útra kelünk! A Palermo szomszédságában a normann királyi székhelyet, Monrealét keressük fel, ahol páratlan szépségű katedrálisa, valamint a bencés kolostor egyedülálló kerengője vár bennünket. Majd Palermóval, Szicília „fővárosával” ismerkedünk: Porta Nuova, Dóm, Capella Palatina (normann királyi kápolna), kapucinusok katakombáit láthatjuk. Folytatva utunkat az ikonikus Cefalúba érkezünk, ahol Szicília legnagyszerűbb normann katedrálisa található. Sétálunk a belvárosban. A délutáni órákban érkezünk a Tindariban álló Fekete Madonna zarándok-templomához. Milazzo környékén elfoglaljuk szállásunkat.  

7. nap: Savoca – Giardini Naxos – Taormina – Castelmola (85km)
Kipihenve magunkat folytatjuk utazásunkat Messinán át a festői hegyi városkába. Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk (repülőmenetrend függvényében ezen programrész a 8. napon is megvalósulhat). Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót. Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. A késő délutáni órákban a Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai-öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton. Szállásunk Taormina környékén lesz.

8. nap: Catania–Budapest (repülővel)  
A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Fakultatív programok (10 főtől)

Egadi szigetek hajóval, ebéddel 11.300 Ft

Isola Bella Kék barlang, libegővel hajóval 8.500 Ft

Etna felvonójegy+ kisbusz 30+30 Euro

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 Euro

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjárattal, helyszínen autóbusszal és hajóval. Szállást 3*-os szálloda 2 fős szobáiban reggelis ellátással, magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, fakultatív programokat, a helyszíni költségeket és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást (BBP)

Kötelező költségek: 

Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 110 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 22 Euro

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbuszaink komfortja minden igényt kielégítenek és az alábbi szolgáltatásokat biztosítják az Ön kényelmes és kellemes utazásához:
- automata klímaberendezés
- kényelmes karfás, dönthető és kihúzható ülések
- az ülések felett pakolási lehetőség
- Büfé: hűtött italok, meleg kávé és leves  (egyes típusoknál ezen szolgáltatások részben nem biztosítottak)
- CD/DVD video és hanganyag lejátszási lehetőség
Szakképzett gépkocsivezető kollegáink segítik Önt a le- és felszállásban és természetesen a csomagok ki- és bepakolásában.

A program „alapútvonalán” túlmenően az alábbi településekről van lehetőség ingyenes transzfer igénylésére:

A program indulásától számított 10 napon belül a transzfer igénylése vagy a már megrendelt szolgáltatás módosítása csak 10 000 Ft/fő (retúr) felár ellenében lehetséges.
Figyelem!
A transzfer legkésőbb 72 órával indulás előtt foglalható, 72 órán belül felár ellenében sem tudjuk biztosítani a szolgáltatást.

1. Gyula-Békéscsaba-Orosháza-Hódmezővásárhely-Szeged útvonalon
2. Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Tiszaújváros-Füzesabony-Gyöngyös-Hatvan-Gödöllő útvonalon
3. Pécs-Szekszárd-Paks-Dunaföldvár-Dunaújváros útvonalon
4. Veszprém-Székesfehérvár-Budaörs útvonalon
5. Győr-Tata-Tatabánya útvonalon

Füzesabony, Hatvan, Paks, Dunaföldvár és Dunaújváros tekintetében létszám függvényében tudunk a belvárosban fel- és leszállítani (kis létszám esetén a gyűjtő transzfer a város mellett elhaladó autópálya közeli helyszínen (benzinkút, parkoló) veszi fel és rakja le utasainkat.)

A programok első és utolsó napja szerinti időszakra foglalásonként (!) egy személyautó részére ingyenes parkolási lehetőség igényelhető Budapesten.
A program indulásához számított 10 napon belüli megrendelés esetén az parkolás megrendelése csak felár ellenében lehetséges (ezen ár a napok száma alapján változik – kérjen információt elérhetőségeinken).

Szállás: 

3*-os szálloda, 2 fős szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú érvényes személy igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!